Vědci Biologického ústavu letos získali dva granty GAČR

Grantová agentura České republiky (GAČR) letos podpoří 2 nové výzkumné projekty na Biologickém ústavu. Konkrétně se jedná o standardní projekty s délkou řešení 3 roky ve výzkumných skupinách, které vede profesor David Šmajs a doktor Nicola Silva.

17. 1. 2023

Bez popisku

GAČR letos podpoří 459 nových standardních projektů ze všech oblastí výzkumu. Na tyto projekty v příštích třech letech připadne částka 3,5 mld. Kč. Masarykova univerzita byla celkově velice úspěšná a získala podporu pro 52 standardních projektů, z toho 4 projekty se budou řešit na Lékařské fakultě.

Mezi podpořené projekty na Lékařské fakultě patří také dva projekty vědců z Biologického ústavu. V rámci prvního projektu bude tým profesora Davida Šmajse pracovat na kultivaci původce syfilis v podmínkách in vitro s cílem vyvinout nový nástroj pro studium genetiky a interakcí Treponema pallidum s eukaryotickými buňkami. U druhého projektu bude skupina, kterou vede doktor Nicola Silva zkoumat nový mechanismus založený na modifikaci chromatinu vedoucí k vytvoření meiotické synapse chromozomů.


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info